Η Πυροσβεστική στο σχολείο μας

πυροσβεστική-Υπηρεσία-ΑλεξάνδρειαςΠραγματοποιήθηκε  την Τρίτη  9/10/2018,  στο χώρο του σχολείου, εκπαιδευτική ημερίδα ?  ενημέρωση από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Aλεξάνδρειας , πάνω σε θέματα πυροπροστασίας, πυρόσβεσης και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Ο Υποδιοικητής, Επιπυραγός,  κ. Γερόπουλος  Γρηγόρης, με απλό και κατανοητό τρόπο ενημέρωσε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό για τα μέσα πυρόσβεσης, τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή κινδύνων σε περίπτωση πυρκαγιών,  καθώς και τον τρόπο αντίδρασης σε περιπτώσεις εκτάκτου κινδύνου. Έγινε αναφορά  στην απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου, καθώς και σε  τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση και άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις οδηγίες των ειδικών.

Ακολούθησε  επίδειξη του εξοπλισμού των πυροσβεστών, του πυροσβεστικού οχήματος  και των πυροσβεστικών μέσων που χρησιμοποιούνται στην κατάσβεση της φωτιάς.  Οι  ίδιοι οι μαθητές/-ήτριες  έγιναν για λίγο  «μικροί πυροσβέστες», κρατώντας και  χρησιμοποιώντας ?  με την καθοδήγηση των πυροσβεστών  ? τον πυροσβεστήρα και την πυροσβεστική μάνικα.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία  Αλεξάνδρειας  και ιδιαίτερα τον Διοικητή κ. Αμανατίδη Ιωάννη,  για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα μας και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο.

[flgallery id=2 /]