Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας στις 25 Οκτωβρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε όλους τους χώρους της Βιβλιοθήκης, να έρθουν σε επαφή με τα βιβλία γνωρίζοντας τη χρησιμότητα αυτών καθώς και να ενημερωθούν αναλυτικά, από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας μιας σύγχρονης Βιβλιοθήκης, τους κανονισμούς και τις υπηρεσίες που παρέχει στο αναγνωστικό κοινό.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη συγχωριανή τους  εκπαιδευτικό-συγγραφέα κ. Μαρία Παπαϊωαννίδου. Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους μαθητές, αφού είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τη συγγραφέα για τη διαδικασία έκδοσης ενός παιδικού βιβλίου, ενώ στη συνέχεια η ίδια τους διάβασε το βιβλίο της με τίτλο «Τέτα Καρέτα». Η επίσκεψη αυτή έδωσε επίσης τη δυνατότητα στους μαθητές να ανακαλύψουν το ρόλο της Βιβλιοθήκης στην παιδεία και πόσο μπορεί να τους βοηθήσει η ανάγνωση στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.